‘T Klooster | Hotel
Curaçao

More information

‘T Klooster | Hotel
Curaçao

More information

In the restoration process of this former monk home the objective was to preserve the monumental qualities and giving the additions a clear contemporary (Modern) appearance, but always in the shadow of the monument. When defining the new floor plans for the rooms of the hotel the existing window and door openings were the guiding factor. Bringing back daylight in the building was another objective since it had become a dark “dungeon” in time. On the south and east side a deep “cavity wall” is introduced to serve as a buffer between the school and the rooms and it houses the bathrooms of the small rooms.

client:
Curaliving N.V. Curaçao

in collaboration with:
Daphne Photography

team:
Lyongo Juliana

status:
completed in 2008